BMC Software koopt toolontwikkelaar DGI

BMC Software, leverancier van oplossingen voor het beheer van bedrijfssystemen, kondigt de overname aan van DGI. Op die manier verruimt BMC zijn mogelijkheden op het vlak van DB2 UDB-databeheer (Universal Database).

DGI, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in tools voor het prestatiebeheer van IBM's DB2 UDB database, leverde twee producten. Met 'Classic' kunnen database-beheerders de prestaties van DB2-systemen in een Unix-omgeving controleren en verbeteren. 'Flight Deck' moet dan weer die performantie beheren. Dit product levert gedetailleerde informatie over de performantie, zodat de beheerder gemakkelijker beslissingen kan nemen.
 
Door de overname van die twee producten verbreedt BMC zijn Smart DBA-productgamma voor het beheer van gedistribueerde gegevens. Smart DBA is een verzameling oplossingen voor een intelligent en proactief beheer van bedrijfsgegevens, bedoeld om de beschikbaarheid van die gegevens te verbeteren en eventuele systeemdefecten op te sporen voor ze schade aanrichten. Tegelijk worden ook aangepaste oplossingen aangedragen. Smart DBA verbetert op die manier de beschikbaarheid en de prestaties van DB2.
 
De overgenomen producten van DGI passen ook in BMC's nieuwe focus op 'business service management' (BSM). Daarbij krijgen de verschillende afdelingen van een bedrijf de gegevens ter beschikking die hen toelaten om de beste beslissingen te nemen. De bedoeling is daarbij om eerder de gegevens zelf te beheren dan de databases, en om 'service level agreements' waar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.