Herstructurering EDS kost 2800 banen

De IT-dienstenverlener EDS heeft een herstructurering aangekondigd met de bedoeling de kosten te verminderen en de bottom-line te verbeteren.

Het plan voorziet in een personeelsvermindering van 2 procent, of 2800 medewerkers (van de 138.000) wereldwijd, zegt de nieuwe ceo Michael Jordan. De helft van de ontslagen zal vallen in de Verenigde Staten, de andere helft in Europa. Wat de gevolgen zullen zijn voor Nederland, is momenteel nog niet bekend. De komende weken zullen meer duidelijkheid moeten brengen.
 
Michael Jordan wil de focus opnieuw leggen op de outsourcingdiensten, van oudsher de kernactiviteit van het bedrijf. "Onze aanpak is vandaag te gefragmenteerd", meent de nieuwe topman, "elke divisie heeft zijn eigen verkoop-, diensten- en productteam. Voortaan zullen alle divisies deze middelen moeten delen." Wat dit concreet betekent voor de organisatie in de Benelux, zal in de komende weken duidelijk worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik geloof dat Victor het niet helemaal snapt. EDS is een automatiseerder die in de eigen structuur schrapt, niet in hun interne automatisering. Juist marketing en productteams worden gesnoeid.
Op zich eens met je verzuchting, en dat gaat wel weer komen maar heeft niets met dit bericht te maken

Altijd gezeur van geherstructureer.We doen iets fout ?Wanneer trekt het ontslagencirucus nou eens verder.Als je een goed en slim bedrijf bent of bezit regel je dat van binnenuit en en pak je het probleem bij de kern aan.Altijd weer de ICT.Is er nog iemand werkzaam in de ICT?Kijk toch eens een keer naar een reclamebureau, uitzendbureau, winkels,boekhouders,markting afdelingen, sorry voor diegene die er werken maar er zijn zat andere sectoren waar nog genoeg gesnoeid kan worden als het moet.Nogmaals ICT IS GEEN KOSTENPOST MAAR EEN ONERDEEL VAN JE BEDRIJFSVOERING !!!!!(zucht waanneer begrijpt men het nou voor het eigenbedrijf kapot gaat.)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.