Managed hosting door True

Slecht presterend Ubizen op zoek naar kapitaal

De Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen presteerde het voorbije kwartaal slechter dan verwacht. De onderneming overweegt een reorganisatie en zoekt daarvoor kapitaal.

Ubizen boekte in zijn vierde kwartaal, dat afliep op 30 september, een omzet van 10,17 miljoen euro. In het derde kwartaal was dat nog 10, 98 miljoen euro. Het netto (ebitda) resultaat zakte 0,98 miljoen euro onder nul. In het voorgaande kwartaal boekte Ubizen een nog groter verlies: 1,58 miljoen euro. Het verlies was in het vierde kwartaal dus minder groot, maar toch vallen deze resultaten slechter uit dan verwacht.
 
De verkoop van producten van derden trok niet aan niet na de terugval van het derde kwartaal, terwijl Ubizen daar wel op gehoopt had. Ook de 'Managed Security Solutions' (MSS) van de onderneming leverden niet het verwachte resultaat, ook al trokken die diensten wel meer klanten. Een bijkomend probleem is het feit dat nieuwe MSS-overeenkomsten niet meteen inkomsten generen.
 
De resultaten van Ubizens gebroken boekjaar 2002-2003 stellen onvermijdelijk ook teleur. Op een omzet van 71,7 miljoen euro boekte het Leuvense bedrijf een nettoverlies van 56,19 miljoen euro. Voor het lopende kwartaal, dat het eerste kwartaal is van Ubizens boekjaar 2004, verwacht de onderneming 'iets betere' resultaten.
 
Ubizen werkt op dit moment aan een plan voor een herstructurering die het bedrijf op terug leefbaar moet maken. Voor dat plan is echter extra geld nodig, wat niet voorhanden is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.