Laatste stap in herstructurering Bull ingezet

De Raad van Bestuur van Bull heeft een voorstel voor herkapitalisatie van de onderneming aangenomen. De 'aandeelhouders- en partnersoptie' wordt de komende weken aan alle betrokken partijen ter goedkeuring voorgelegd.

De herstructurering van Bulls eigen vermogen is de derde en laatste stap in het herstelplan dat in maart 2002 door Pierre Bonelli werd gepresenteerd en uiteindelijk uitgevoerd. Bull heeft aangegeven dat het bedrijf - ondanks een succesvolle operationele 'turn-around' - niet de middelen heeft voor het terugbetalen van de onderliggende schuld. Hierdoor zou alleen een fundamentele schuldsanering, samen met een kapitaalinjectie van tenminste 30 miljoen Euro, Bull in staat stellen een oplossing te vinden voor de herkapitalisatie en de benodigde herstructurering van de financiële positie van het bedrijf.
 
De gekozen oplossing betekent in de eerste plaats een substantiële vermindering van de economische waarde van de bestaande schuld, die op dit moment op de balans staat, inclusief 204 miljoen euroin 'Oceanes' converteerbare obligaties (uitgegeven in 2000) en de lening van de Franse staat van 490 miljoen (toegekend in 2002). Verder kunnen de 'Oceanes' obligatiehouders hun obligaties omzetten in ofwel aandelen of in aandelen en warrants, en voor de Staat, een kwijtschelding van een deel van de schuld tot circa 90 procent en een winstdelingsregeling voor de resterende schuld. Tenslotte volgt er een aandelenemissie van tussen 30 miljoen en 50 miljoeneuro, gewaarborgd door een groep van investeerders.
 
Deze drie elementen vormen een niet-scheidbaar en essentieel plan. Het is de bedoeling om het eigen vermogen van het bedrijf terug te brengen van een huidig niveau van een tekort van 726 miljoen euro naar het minimum niveau dat de Franse wet vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.