Muziekindustrie steunt anti-kopieersoftware

Enkele grote platenmaatschappijen sponsoren de ontwikkeling van software die de computers en internetverbindingen afsluit illegale downloaders.

Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Het resultaat van de software-ontwikkeling zou variëren van de vertraging van de internetverbinding tot het blokkeren van het download-proces. Sommige programma's moeten, vermomd als muziekbestanden, verdeeld worden via downloadsites.
 
Zo is er een gepland programma dat een Trojaans paard is, en dat de gebruikers die gratis muziek willen kopiëren, doorverwijst op websites waar ze legale muziekbestanden kunnen kopen. Een ander programma zou de computer van de downloader blokkeren voor bepaalde tijd, soms urenlang, en wanneer de gebruiker zijn computer herstart gaan niet-opgeslagen gegevens verloren.
"Je kan allerlei dingen doen - en sommige zijn behoorlijk gemeen", vertelde Marc Morgenstern, ceo van softwarebedrijf Overpeer, aan The New York Times.
 
Volgens de Amerikaanse krant sponsoren de vijf grootste platenlabels - Vivendi's Universal Music Group, Warner Music Group van AOL Time Warner, Sony Music Entertainment, Bertelsmann's BMG en EMI Group - allemaal de ontwikkeling van antipiraterij-software, maar geen van de vijf wil daar wat over kwijt. Hoe dan ook lijkt het er sterk op dat de muziekindustrie de strijd tegen illegale muziekkopieën wil opvoeren. Niet verwonderlijk, want volgens de platenmaatschappijen zorgt de populaire muziekpiraterij voor een wereldwijd inkomstenverlies van maar liefst vier miljard dollar per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Betaal muzikaten een 'normaal' bedrag voor hun muziek en niet van die gigabedragen waardoor muziek een gewoon iets wordt en net als elekticiteit en water of kabel gebruikt kan worden tegen een bepaalde vergoeding per maand of per jaar en naar rato.

Het lijkt mij dat hier dus weer een schone taak ligt voor de producenten van virusscanners en firewalls om ons voor de walgelijke praktijken van de platenmaatschappijen te vrijwaren. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een maatschappij om wat voor reden dan ook iemands systeem kan lamleggen! Bovendien, als de CD's eindelijk eens een normale prijs zouden kennen dan zou de lol van het downloaden vlug verloren gaan. Een 'normale' cd gaat altijd nog boven een kopie, al was het alleen al om het boekje etc.

indien de software en muziek cd's een normale prijs zouden zijn, en dus beter betaalbaar, word er zowiezo stukken minder gekopieërd het verhaal van de producenten is alleen maar eigen belang, en zogenaamd in het belang van de artiesten die bijna niets krijgen. Bill Gates is niet voor niets een van de rijkste mensen ter wereld.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.