Drie smaken Acrobat van Adobe Systems

Adobe Systems wil drie verschillende smaken uitbrengen van zijn bekende Acrobat-software: een light-versie, een standaardversie en een high-end versie.

Adobe Systems, de maker van de Acrobat software die dient voor het publiceren van elektronische documenten in het pdf-formaat, kondigt vandaag drie nieuwe versies aan van Acrobat, en een nieuwe versie van de gratis Acrobat Reader, de software die nodig is om pdf-documenten (portable document format) te lezen.
 
Acrobat Elements is een 'light'-versie voor de gewone kantoorgebruiker en wordt geïntegreerd met de bekendste kantoortoepassingen, waaronder Microsoft Office, zodat een pdf-document opengaat met een simpele rechtermuisklik. Acrobat 6.0 Standard vervangt de huidige versie van Acrobat, en Acrobat 6.0 Professional is de high-end versie voor gebruikers van complexe toepassingen als de tekensoftware Autocad van Autodesk of Visio van Microsoft.
 
Adobe wil via deze productsegmentatie het gebruik van het pdf-formaat nog meer aanmoedigen, vooral als formaat om documenten te versturen via e-mail of te publiceren op het internet. Het pdf-formaat is nu al erg populair, omdat documenten op zowat elke computer geopend kunnen worden met behulp van de gratis Acrobat Reader.
 
Nieuw in Acrobat 6.0 zijn onder meer de uitgebreide mogelijkheden voor encryptie en het digitaal ondertekenen van documenten, en de opgevoerde ondersteuning voor xml-functies. Daardoor kunnen pdf-documenten interactief gegevens uitwisselen met de bedrijfsdatabase.
 
Met de nieuwe, gratis Adobe Reader 6.0 kan de gebruiker niet alleen slide shows bekijken die werden gemaakt met Adobe's Photo Shop Album, maar ook e-books lezen.
 
De nieuwe Acrobat-producten komen midden mei op de markt. Acrobat Elements wordt uitsluitend verkocht via een volume licentieprogramma: minimaal duizend licenties à 29 dollar per gebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.