Managed hosting door True

Michael Dell voorspelt aantrekken in 2004

Oprichter Michael Dell van pc-leverancier Dell verwacht dat de ict-bestedingen door grote bedrijven komend jaar weer aantrekken. Dit zei de topman gisteren in het Duitse Handelsblatt.

Het Kerstseizoen was voor Dell naar eigen zeggen zeer gunstig. "Het lijkt erop dat de grote ondernemingen langzaamaan weer gaan uitgeven aan ict-middelen", zegt de topman. "Dit zou de doorbraak kunnen zijn waar de ict-industrie al lange tijd op hoopt."
 
Operationeel directeur Kevin Rollins maant echter tot behoedzaamheid; hij stelt dat bedrijven de vervanging van hun pc-park langer uitstellen. "Wij zien dat bedrijfsklanten hun computers niet na drie jaar vervangen, zoals ze voorheen deden, maar dat ze die machines nog één of twee jaar langer gebruiken", aldus Dells rechterhand.
 
Rollins meent dan ook dat de huidige stijging in de pc-verkopen niet meer is dan een tijdelijke piek. De vraag kan best in het eerste kwartaal weer inzakken. "Niemand weet of er een dip komt in de komende weken. Vooral de consumentenmarkt is nogal eens onderhevig aan een dergelijk inzakken in het eerste kwartaal." Toch is Rollins optimistisch over Dells financiële presteren over het hele jaar 2004. Hij verwacht een omzetstijging naar 60 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.