Enisa krijgt zijn hoofdzetel op Kreta

Eind november stemde het Europese Parlement in met de oprichting van het Enisa, het agentschap voor it-beveiliging. Het Enisa gaat werken vanuit Griekeland. Met name het eiland Kreta gooit hoge ogen.

De bedoeling van het Enisa (European Network and Information Security Agency) is om de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende lidstaten op het vlak van it-beveiliging en de bescherming van netwerken. Het agentschap zal met name ijveren voor de aanvaarding van strengere Europese beveiligingsnormen. Het Enisa moet vanaf januari 2004 operationeel zijn, en krijgt voor drie jaar een budget van 21 miljoen euro.
 
Het agentschap is voorlopig geïnstalleerd in Brussel, maar zal uiteindelijk in Griekenland worden gevestigd, een land dat blijkbaar een expert is op het vlak van it-beveiliging (door zijn relatieve isolement ten opzichte van de rest van Europa?). Volgens een interne bron die nauw betrokken is bij het dossier, zal het agentschap meer dan waarschijnlijk op Kreta komen. Aangezien dat een eiland is, wordt dat wellicht een ideaal laboratorium voor beveiligingstechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Prins Willem-Alexander - voorzitter van Het Platform Internet voor Alledag - zegt: 'In principe is het mogelijk om Enisa in Nederland te vestigen. Onderzoek naar de bescherming van netwerken zou heel goed op Texel plaats kunnen vinden. Mensen beseffen helemaal niet dat het zou kunnen. We hebben het toch steeds meer over een Europa zonder grenzen?'

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.