Bea Systems lanceert Weblogic Platform 8.1

Leverancier van applicatie-infrastructuursoftware Bea Systems presenteert vandaag op de jaarlijkse gebruikersconferentie Bea eWorld in Orlando zijn nieuwste telg: het Weblogic Platform 8.1.

Het platform bestaat uit een integratieserver, een applicatieserver en een portaalserver. Ook nieuw is de Weblogic Workshop, een object-georiënteerde ontwikkeltool, waarmee ontwikkelaars een J2ee-applicatie kunnen bouwen zonder dat zij de daadwerkelijke code van buiten hoeven kennen.
 
In een 'news preview' presenteerde Rik Jackson (vice president productmarketing) het Bea Developer Program. Ontwikkelaars kunnen een drietal abonnementen krijgen waarbij ze een verschillende mate van ondersteuning krijgen. Het is de bedoeling dat dit abonnementprogramma zo uitgebouwd wordt dat programmeurs niet steeds opnieuw het wiel hoeven uitvinden, maar kunnen profiteren van elkaars ontwikkelingen.
 
De Bea eWorld staat dit jaar in het teken van 'Convergence' (samenkomen). Door het Weblogic Platform wordt het mogelijk om verschillende it-processen binnen een bedrijf te integreren. Of om met de woorden van Jackson te spreken: "Eén enkel platform voor het ontwikkelen, uitbreiden, integreren, ontplooien en beheren van applicaties als volledige bedrijfsprocessen."
 
Saillant detail: Het Weblogic Platform kan niet worden gebruikt om Websphere-applicaties te bouwen van concurrent IBM. Jackson: "Our platform is one common architecture, Websphere isn't."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.