Managed hosting door True

Senior ICT'er werkt het liefst bij eindgebruiker

De ict'er van vijftig jaar of ouder werkt het liefst bij een bedrijf waar ict geen core business is. Dat blijkt uit gegevens van detacheringsbureau iSense. De detacheerder onderzocht bij wat voor bedrijf ict'ers het liefste werken.

Uit onderzoek van detacheringsbureau iSense blijkt dat vooral oudere ict'ers liever bij een eindgebruiker werken dan bij een bedrijf dat ict als core business heeft. Ongeveer 42% van de automatiseerders van vijftig jaar of ouder behoort tot die categorie. Onder ict'ers tot dertig jaar geeft een kwart de voorkeur aan een baan bij een eindgebruiker.

Volgens iSense-directeur Vikram Kapoor wordt dat verschil vooral veroorzaakt door de behoefte aan zekerheid van de oudere ict'er. De projectbasis waarop in de ict vaak gewerkt wordt, is dan niet meer aantrekkelijk. Kapoor: "Oudere werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Ze willen niet steeds in een andere omgeving of voor andere klanten werken." Ook is het sociale contact met collega's voor vijftigplussers belangrijker dan voor jonge ict'ers. Bovendien zou de commerciële druk bij ict-bedrijven de senior ict'er minder aanspreken.

Locatie

Ook de functie speelt een rol als het gaat om de voorkeur voor een baan bij een eindgebruiker. Kapoor: "Banen in het lijnmanagement, die vooral bij iets oudere ict'ers in trek zijn, vind je vooral bij de eindgebruikers." Hoewel de functie dus belangrijk is, draait het ook om de locatie. Werkt de jonge ict'er graag aan een internationale carrière, vijftigplussers zoeken het vaker dichter bij huis. Zij werken liever bij een landelijk of regionaal bedrijf.

iSense ondervroeg 450 ict'ers in de leeftijd van 19 tot 65 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties


Komt dat goed uit als je als detacheringsbureau geen 30plussers wilt aannemen.


Maar goed, je kunt het als (50plusser hier) wel willen, maar (niet ICT) bedrijven willen de afdankertjes van iSense ook niet aannemen.

Wat gaan we in Nederland toch leuk om met ons hoog opgeleid personeel. Zitten we straks met z'n allen steun te trekken.

"Ongeveer 42% van de automatiseerders van vijftig jaar of ouder behoort tot die categorie" die bij een eindgebruiker willen werken. Dan ben ik toch benieuwd wat de meerderheid (de overige 58%) wil: Eerder stoppen met werken? Voor jezelf beginnen? Toch in een ict-bedrijf blijven werken?

Even serieus. Hoeveel IT-ers 50+ werken er nou bij een ICT-bedrijf? Ze worden toch gewoon gedumpt ... Verder stel ik dat de 50+-er inderdaad wel eens het "oppervlakkige" gebeuren van ICT bedrijven achter zich wil laten. Ik denk dat dit komt door de behoefte om in relationele zin eens iets meer te gaan doen. Ondanks alles is het wel zo dat ook niet ICT bedrijven over het algemeen ook niet kiezen voor de senioren. Ze moesten eens weten wat ze missen ...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-20T16:23:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.