Managed hosting door True

Summer of Code: oude rot helpt jonge programmeur

Komende zomer vindt voor de vierde keer de Google Summer of Code plaats. Tijdens dit online evenement kunnen oude rotten uit het vak jonge programmeurs vooruit helpen. Google betaalt beiden voor betrokkenheid en kan tevens potentieel personeel spotten.

Sinds maandag kunnen jonge programmeurs zich inschrijven voor Summer of Code, een vrijwillige stoomcursus. Een kleine 200 bedrijven meldden zich reeds aan om mentoren te leveren voor de training.

Het is de bedoeling dat jong talent en veelbelovende bouwers van open source-applicaties zich melden met hun problemen. De makers van een chatprogramma kunnen bijvoorbeeld aangeven dat ze moeite hebben met VoIP- en video-integratie in hun programma. Bij Summer of Code krijgen ze vervolgens een oude rot uit het vak toegewezen die hen gaat helpen de oplossing te vinden.

Onder de mentoren van dit jaar bevinden zich onder meer OpenMoko (open source mobiel besturingssysteem), CMS-bouwer Drupal (in België ontstaan), PHP, Perl en Apache Foundations, chatbedrijf Pidgin, Google, Mozilla, Wordpress en MySQL.

Jaarlijks nemen ongeveer 500 programmeurs met ongeveer 175 projecten deel aan de zomercursus, die in mei begint en eindigt rond oktober.

'Studenten' die worden uitgekozen en het traject volbrengen, ontvangen 4500 dollar. Mentoren krijgen 500 dollar en worden uitgenodigd voor een feestje op het hoofdkantoor van Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.