Groeiende budgetten voor integratietechnologie

Ondanks de crisis in de ict-sector groeien de budgetten voor integratietechnologie en -services, zo blijkt uit een onderzoek van Aberdeen Group.

Technologische integratie is 'hot', zo blijkt nog maar eens uit een recent onderzoeksrapport van Aberdeen Group. Vorig jaar ging de verkoop van integratie-software nog achteruit, parallel met de algemene dip in de ict-sector. In 2002 besteedden bedrijven wereldwijd 12,9 procent minder aan integratietechnologie en -diensten dan in 2001.
 
Maar volgens Abderdeen gaat het de volgende jaren weer in stijgende lijn. Dit jaar verwacht de marktanalist al een toename van de integratiebudgetten met 8 procent, tot 3,9 miljard dollar wereldwijd. Tegen 2006 zou de markt van integratiesoftware en -services al goed zijn voor 5,6 miljard. Aberdeen verwacht in die periode namelijk een jaarlijkse groei van 11,4 procent, terwijl de algemene ict-budgetten jaarlijks met slechts 4 tot 5 procent zouden toenemen.
 
Door de beperkte budgetten zijn bedrijven vooral geïnteresseerd in relatief goedkope integratiesoftware die op maat is gesneden voor hun verticale markt. Abderdeen beschouwt in de Verenigde Staten de financiële dienstensector, de verwerkende industrie, de telecomsector en de gezondheidssector als de grootste afnemers van integratietechnologie en -diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

IBM komt met een Information Integrator oplossing, waarbij de point to point spaghetti tot de verleden tijd zal gaan behoren. Er komt een oplossing voor gegevens opgeslagen in relationele data bases en een oplossing voor ongestructureerde informatie.
Het wordt voor klanten mogelijk om een Information Integrator Gateway neer te zetten, waar gebruikers SQL, XML etc kunnen gaan praten.
Vragen als, geef me alle correspondentie met deze klant van de afgelopen 3 maanden worden mogelijk!
Voor meer informatie:
http://www-3.ibm.com/software/data/integration/launch.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.