Managed hosting door True

Ion-ip is overgenomen via management buy-in

Deal

Ion-ip is via een management buy-in overgenomen door Willem-Jan Bruin. Bruin, die eerder actief was bij KPN en BT hoopt op korte termijn de marktpositie van Ion-ip te versterken.

Het Nederlandse Ion-ip, leverancier van application delivery networking-diensten en managed hosting services is via een management buy-in overgenomen door Willem-Jan Bruin. Bruin was voor zijn aantreden bij Ion-ip actief binnen verschillende sales- marketing- en managementfuncties bij BT (infonet), Verizon Business en KPN. De nieuwbenoemd algemeen-directeur Bruin krijgt de dagelijkse leiding over de bedrijfsonderdelen Websolutions en Wide XS.

Het bedrijfsonderdeel WebSolutions levert geavanceerde application delivery networking-oplossingen (ADN) voor veilige en snelle toegang tot bedrijfskritische applicaties. ABN AMRO en zorgverzekeraar Achmea behoren tot het klantenbestand. ADN is een systeem om applicaties via het netwerk beschikbaar te stellen vanaf een of meerdere servers. Bij bedrijfskritische applicaties die in de browser worden aangeboden is het steeds belangrijker om de server en client zo in te richten dat er optimaal van de applicatie gebruik kan worden gemaakt.

Het bedrijfsonderdeel WideXS levert vanuit een eigen datacenter in Amsterdam diensten variërend van domeinnaamregistratie tot geavanceerde managed hosting-oplossingen voor bedrijfskritische websites, webapplicaties en andere e-business toepassingen. Daarnaast heeft het bedrijf ervaring in hosting van evenementen.

Bruin: "Voor de komende periode staat verdere innovatie, professionalisatie en acquisitie ten behoeven van application delivery networking en managed hosting activiteiten hoog op de agenda." Bruin hoopt samen met investeringsmaatschappij Value Creation and Company (VC&C) de marktpositie van beide bedrijfsonderdelen verder uit te bouwen en te versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-25T06:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.