3G-patentenplatform start commerciële diensten

Het 3G Patent Platform kondigt commerciële diensten aan voor het evalueren, certificeren en licentiëren van patenten voor fabricage en gebruik van 3G-netwerken.

Hiermee kunnen telecommaatschappijen zich ervan verzekeren dat hun volgende generatie telefonie-netwerken naar behoren worden opgezet zodat compatibiliteit is gewaarborgd. Het 3G-patentenplatform wil essentiële patenten voor 3G-technologie identificeren. Het heeft hiervoor een reeks juristenbureaus, gespecialiseerd op het gebied van patenten, verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië in de arm genomen. Dit moet voorkomen dat patentenclaims en daardoor prijzen de pan uitrijzen.
De groep voert de keuring uit volgens internationaal geaccepteerde normen. Daarvoor heeft het in november vorig jaar de goedkeuring verkregen van de Europese Commissie en het antitrust-department van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Japanse tegenhanger, Fair Trade Commission, keurde dit in juni 2002 al goed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.