Managed hosting door True

Goed vierde kwartaal voor Apple Computer

Apple heeft het vierde kwartaal van haar gebroken boekjaar 2003 op 27 september afgesloten met 44 miljoen dollar winst. De omzet nam met 19 procent toe.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal voor 1,715 miljard dollar. Vorig jaar was dat over dezelfde periode nog 1,4 miljard dollar, een stijging van 19 procent dus. Bij die omzet werd een winst gemaakt van 44 miljoen dollar; dat was vorig jaar nog een verlies van 45 miljoen dollar.
 
De brutomarge bedroeg het afgelopen kwartaal 26,6 procent, vergeleken met 26,4 procent in het vierde kwartaal van het boekjaar 2002. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het vierde kwartaal 38 procent van de totale omzet.
 
Apple denkt dat de verbeterde resultaten het gevolg zijn van een stijgende omzet in laptops en van de MP3-speler de iPod. De keten Apple Stores, een netwerk van eigen winkels van de fabrikant in Amerika, leverde voor het eerst winst op. Vorig jaar liet Apple nog een verlies zien van 45 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van eenmalige kosten.
 
Het afgelopen kwartaal gingen 787.000 Macintosh computers over de toonbank, 7 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Ook 336.000 iPods, 140 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar, vonden hun weg naar de consument.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.