Managed hosting door True

Gartner: Atos/Sema verstoort Europese systeemintegrators

De overname van Schlumberger Sema is vooral vervelend voor Europese it-dienstverleners. Dat zegt Gartner in een commentaar op de overname.

Met de inlijving van Schlumberger Sema groeit Atos Origin uit tot een bedrijf met een omzet van 5,6 miljard euro en 50.000 medewerkers. Een van de belangrijkste Europese dienstverleners, typeert Gartner de nieuwe combinatie. Tweederde van de omzet komt uit Frankrijk, Groot-Brittannië en Benelux. Volgens het analistenbureau moet Atos Origin zich met name richten op het binnenhalen van middelgrote opdrachten bij multinationals, omdat het geen wereldwijde dekking heeft, en dient het zijn marketing te versterken.
 
Gartner verwacht dat wereldwijd opererende partijen als IBM, Accenture en EDS weinig zullen merken van het fusiebedrijf. Wel zullen grote Europese automatiseerders als Cap Gemini Ernst & Young en T-Systems en kleinere systeemintegrators zwaardere concurrentie ondervinden. Die laatste categorie zal zich ook moeten versterken middels acquisities of zich duidelijker moeten profileren met specialismes om zich te onderscheiden van het in omvang verdubbelde Atos Origin.
 
Rik Sanders
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.