Managed hosting door True

HP Tablet PC verruilt Transmeta voor Intel

Hewlett-Packard gebruikt Intels Pentium M-processor voor zijn nieuwe Tablet PC. De serie Compaq TC1000-computers draaiden eerst op processoren van Transmeta.

Die energiezuinige chips schoten naar verluidt tekort wat betreft het prestatieniveau. De mobiele uitvoering van Intels Pentium 4 verbruikt echter weer te veel stroom voor de vereisten van een tablet-computer. De mobiele Pentium 3 is enige tijd terug uitgefaseerd ten gunste van zijn opvolger.
 
De Pentium M is de processor die dient als kern voor het Centrino-marketingconcept van Intel, waarbij het die nieuwe energiezuinige chip combineert met elektronica voor draadloze netwerken en energiebeheer voor onder meer de geheugenchips. Bij de lancering van de Centrino in maart dit jaar zagen analisten al direct de potentie voor tablet-pc's. Deze beschrijfbare laptopvariant is nu goed voor slechts enkele procenten van de wereldwijde notebook-verkoop, maar de verwachting is dat Centrino- of Pentium M-modellen daar verandering in brengen.
 
Ondertussen doen ook berichten de ronde dat Microsoft pas volgend jaar komt met een tweede versie van de Tablet-uitvoering van zijn besturingssysteem Windows XP. Volgens de oorspronkelijke planning zou die software eind dit jaar uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.