Managed hosting door True

CA-topmannen stappen op vanwege boekhouding

Drie topmannen van Computer Associates leggen hun functie neer. Dit op verzoek van het bedrijf, naar aanleiding van een onderzoek naar de boekhoudpraktijken.

De drie opstappende managers zijn financieel directeur Ira Zar, financieel senior vice-president Lloyd Silverstein en financieel vice-president David Rivard. Zij hebben hun ontslag ingediend, op verzoek van de directie, na het verschijnen van een voorlopig rapport over de boekhouding. Het onderzoek daarnaar wordt uitgevoerd door een externe en onafhankelijke auditor.
 
In dat eerste, voorlopige rapport concludeert de auditor dat een aantal contracten voor softwareverkoop die na het afsluiten van het boekjaar 2000 zijn gesloten, in de boeken zijn opgevoerd als zijnde gesloten �n dat fiscale jaar. De daaruit voortkomende omzet zou mogelijk wel correct zijn opgevoerd. Dat moet het uiteindelijke rapport duidelijk maken.
 
De directieraad van CA heeft opdracht gegeven voor deze audit. Dit gebeurt nagenoeg tegelijk met een gezamenlijk onderzoek van beurswaakhond Securities and Exchange Commission en het bureau van de Amerikaanse Officier van Justitie. Dat gaat om mogelijke manipulatie van de omzetcijfers door topmanagers van het softwarebedrijf om de aandelenkoers kunstmatig - en illegaal - te verhogen. De specifieke verdachte handelingen zijn het met opzet wijzigen van de datums van contracten met klanten om die te verspreiden over verschillende kwartalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.