Managed hosting door True

EC stelt Microsoft harde deadline: 17 oktober

Microsoft moet de Europese Commissie voor 17 oktober een schriftelijke reactie geven op de antitrust-beschuldigingen. De EC plant namelijk op 12 november hoorzittingen hierover.

Microsoft benadrukt dat het tot op heden keurig heeft meegewerkt aan het antitrustonderzoek van de EC, dat voortkomt uit eerdere gescheiden antitrustonderzoeken. De Amerikaanse softwareproducent wou meer tijd om een formele respons op te stellen en had een verzoek daartoe ingediend.
 
De EC blijkt niet genegen Microsoft meer tijd te geven: de deadline is gesteld op 17 oktober. Woordvoerders van de Windows-fabrikant noemen dit besluit teleurstellend. "We krijgen tien weken om te reageren op een document wat de EC in twintig maanden heeft opgesteld. Bovendien zit er veel nieuwe informatie in."
 
De twintig maanden verwijzen naar de tijd die de vooronderzoeken in beslag hebben genomen. De tweede reactie van Amerikaanse woordvoerders is echter opmerkelijk: de EC heeft zijn recentste document in deze kwestie in augustus dit jaar onthuld. Daarin stelt de Commissie dat Microsoft zijn monopoliepositie op het gebied van desktop-pc's op illegale wijze probeert uit te breiden naar servers en multimedia-programmatuur, zowel afspeel- als aanbiedsoftware (streaming).
 
Die beschuldiging sluit aan op eerdere Microsoft-kritiek van de EC, onder meer geuit in augustus 2000 en 2001. Windows zou moedwillig zijn ingericht om beter aan te sluiten op en samen te werken met Microsofts eigen serversoftware. Het bedrijf zou zo serverconcurrenten buitenspel proberen te zetten. Daarnaast zou het meeleveren en integreren van de Media Player in het marktdominante Windows concurrentie op dat gebied de pas afsnijden. De leverancier ontkent dit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.