Managed hosting door True

Gates: komende jaren harde realiteit aanpakken

Microsoft-topman Bill Gates zegt de komende jaren de harde realiteit, van problemen met en door tekortschietende ict, aan te pakken. "Vanaf 2001 is de ict-industrie daarmee geconfronteerd, nu moeten we dat aanspreken."

Gates schetste de toekomstplannen in zijn openingstoespraak op de Teched-conferentie in Den Haag. "Gedurende de internet-hype waren mensen vervuld van de nieuwe mogelijkheden, zonder naar de problemen of uitdagingen ervan te kijken. Bijvoorbeeld het beheer van diverse, verschillende systemen. Nu worstelen we met beheer-directories, virus- en wormaanvallen, spam, vastlopers endowntime, en monolithische applicatie-silo's."
 
"Nu klinkt er dan ook veel kritiek dat ict er niet toe doet. Maar dat is juist wel zo: de technologische vooruitgang kan veel problemen oplossen", bezweert Gates. "Veel mensen denken nu dat uitbesteden de oplossing is, maar dat is volgens mij niet goed. Door ict de deur uit te doen, beperk je de mogelijkheden en daarmee doe je de bekrachtiging (empowerment) van individuele gebruikers weer teniet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Niet alleen Microsoft heeft boter op zijn hoofd. Ook computergebruikers. Als computergebruikers eens de discipline zouden opbrengen om tijdig updates te downloaden, wat nog geheel automatisch kan ook, zou het probleem al veel minder zijn. Een firewall en virusscanner horen er ook bij. Als iemand zijn Golfje parkeert zonder hem op slot te zetten, en zijn spullen worden gejat. Zegt ie dan ook dat VW boter op zijn hoofd heeft??? Kom op. Ik ben echt geen overdreven Gates fan, maar Microsoft wordt wel erg makkelijk beschuldigd.

Inderdaad, Billy met z'n mooie praatjes over "empowerment".
Alsof alle gebruikers het ICT basis kennis pakket in zich hebben.
M$ zou zich eens moeten richten op kwaliteit i.p.v kwantiteit.
Niet voor niets hoor je steeds meer geluiden dat er meer en meer serieus gekeken wordt naar de mogelijkheden van andere pakketten.
Vooruitstrevend/innoverend is goed, maar wat M$ in mijn ogen doet is zelfs hun trouwe klanten "opjagen", met nieuwe zgn betere platformen die in the real world als proeftuin wordt gebruikt.
Zodra een produkt in de samenleving is "ingeburgerd" als "redelijk stabiel werkt" wordt een produkt voortijdig al aangegeven dat een produkt binnen een bepaalde termijn niet meer ondersteund gaat worden (doel dan eventjes op W2K).
Ook iets grappigs, in de tijd met het Blaster wormpje. Tijdens het updaten van een Win98 machine via windowsupdate, stond er ergens zo mooi van. Het Blaster virus heeft geen betrekking tot uw Windows, maar wij raden u wel sterk aan z.s.m. om te upgraden naar Windows XP. (dus als je het een cynische wilt opvatten, .... upgrade zodat je wel met dit femomeen te maken kunt krijgen :)).

Gates heeft een enorme berg boter op zijn hoofd als hij stelt dat de ICT tekort schiet en deze sinds 2001 wordt geteisterd door virussen, wormaanvallen etc. omdat hij daar zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Juist de producten van Microsoft kenmerken zich door slecht ontwerp, fouten, lekken en daardoor beveiligingsrisico's en veroorzaken de meeste problemen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.