Managed hosting door True

Recycler Sims lijft het Britse Life Cycle Services in

Sims Recycling Solutions neemt het Britse Life Cycle Services over. Dat bedrijf levert maatwerk-software waarmee bedrijven de waarde van hun ict-middelen kunnen bepalen. Sims is gespecialiseerd in hergebruik van ict-apparatuur en regelt samen met brancheorganisatie ICT~Office de inzameling van afgedankte ict-apparatuur in Nederland.

Sims Recycling Solutions, samen met brancheorganisstie ICT~Office verantwoordelijk voor de inzameling van afgedankte ict-apparatuur in Nederland, heeft het Britse Life Cycle Services overgenomen. Life Cycle Services dat in 1998 werd opgericht als adviesbureau voor het beheer van ict-middelen levert maatwerk-software waarmee bedrijven de waarde van hun ict-middelen kunnen bepalen.

Volgens Graham Davy, ceo van Sims Recycling Solutions is sociaal verantwoord ondernemen en daarmee het gecontroleerde hergebruik van ict-apparatuur een speerpunt voor grote nationale en internationale bedrijven geworden. "Er is een toegenomen vraag naar betrouwbare grensoverschrijdende dienstverlening. Met het bundelen van de wereldwijde infrastructuur van Sims Recycling Solutions en de ervaring en ict-systemen van Life Cycle Services verbreden wij ons aanbod aan de markt."

Eerder nam Sims twee grote recyclingbedrijven over: het Britse RecommIT en Accu-Shred uit Canada. Sims hoopt via overnames meer grip te krijgen op de winstgevende markt van recycling van hoogwaardige ict- en elektronische-apparatuur. 

Eind januari 2008 werd in Nederland de 100 miljoenste kilo aan ict-apparatuur hergebruikt. Sinds 1999 regelt brancheorganisatie ICT~Office de inzameling en het hergebruik van afgedankte ict-apparatuur in ons land. Sims Recycling Solutions, voorheen Mirec, is verantwoordelijk voor de verwerking van afgedankte ict-apparatuur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-04T09:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.