Managed hosting door True

Microsoft begint Office 2003-offensief

Microsoft start de marketingcampagne voor de 2003-versie van zijn applicatiepakket Office, tegenwoordig Office System geheten. De software verschijnt 23 oktober.

De leverancier benadrukt het voordeel dat bedrijven kunnen halen met de verhoogde productiviteit van werknemers, dankzij Office 2003. De software heeft als nieuwe snufjes onder meer ondersteuning voor - en integratie met - XML, ook voor samenwerkings- en servertoepassingen.
 
Daarnaast heeft de nieuwe Office-versie functionaliteit voor het beheer van digitale rechten (drm) en het beheer van informatierechten (irm). Dit biedt mogelijkheden voor het beperken van toegang tot documenten en bestanden voor alleen bepaalde gebruikers.
 
Er is Microsoft veel aan gelegen zijn nieuwe Office goed in de markt te zetten. Veel gebruikers benutten namelijk slechts een klein deel van de brede functionaliteit en gebruiken daardoor vaak nog oudere versies. Ook het omstreden software-abonnement, Software Assurance, weerhoudt gebruikers van opwaarderen.
 
Een onderzoek van de Yankee Group en Sunbelt Software onder vijftienhonderd systeembeheerders wijst uit dat 50 procent van de Office-gebruikers nog op de 2000-versie zit. Slechts 19 procent gebruikt opvolger Office XP, terwijl de rest dus nog op Office 97 zit.
 
Onderzoeksbureau Yankee schat ook dat Office in de jaren negentig goed was voor 50 procent van Microsofts jaarlijkse omzet. Vorig jaar genereerde Office 38 tot 40 procent van de totale bedrijfsomzet. Office 2003 verschijnt in een reeks verschillende uitvoeringen, met prijzen vanaf 400 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.