Managed hosting door True

Gartner-topman hoopvol over komende jaren

In 2004 is er een substantieel herstel te zien van de investeringen in informatietechnologie. Dat zei directeur Michael Fleisher tijdens het Gartner Symposium/ITxpo in Orlando, Florida.

Fleisher, directeur van onderzoeksbureau Gartner, verwacht dat een toenemend aantal it-managers volgend jaar besluit om apparatuur te vervangen, over te stappen op efficiëntie-bevorderende technologieën of aan te haken op ontwikkelingen als open-source software en draadloze communicatie. In 2005 en 2006 zal de groei van it-bestedingen zich in een gematigd tempo doorzetten.
 
Voor bedrijven blijven kostenbesparingen belangrijk, maar zijn ze niet meer de hoogste prioriteit. Innovatie wordt weer de motor van de groei, aldus de Gartner-analist.
 
Fleisher denkt dat in 2006 een verschuiving plaatsvindt, ingezet door vier ontwikkelingen: beveiligde draadloze breedbandverbindingen, weinig stroomvretende mobiele apparatuur, zwaar betrouwbare en goedkope computerkracht geleverd via een bedrijfsinfrastructuur die altijd in de lucht is, en de verandering naar een service-georiënteerde it-architectuur. "Wij geloven dat 2006 er net zo anders uitziet in vergelijking met 2003, wanneer je 2003 vergelijkt met 1999", aldus Fleisher. De Gartner-topman beweert dat er een grote vraag ontstaat naar it-bedrijven die zich op deze ontwikkelingen richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.