Managed hosting door True

Bijbaan in ICT-sector levert meeste op

Een studentenbaan in de ict-branche is de best verdienende bijbaan. Gemiddeld verdient een student 10,57 euro bruto per uur.

Het is niet slecht verdienen als student in de ict. Een studentenbaan in de ict-branche levert gemiddeld 10,57 euro bruto per uur op. Dat blijkt uit onderzoek onder vijfduizend studenten tussen de 13 en 26 jaar door Bijbanen.nl. Een bijverdienste bij een ict-bedrijf is daarmee de best verdienende baan naast je studie. Werken in de detailhandel levert het minste op, gemiddeld 4,89 euro bruto per uur.

Studenten en scholieren werken gemiddeld 11,3 uur per week naast hun studie. Eigenlijk zouden zij meer uren willen maken, namelijk 19,4 uur per week. Vooral mbo’ers zouden meer uren willen werken, namelijk 23,3 uur per week.

Ondanks het hoge salaris is werken in de ict niet erg geliefd. De branche komt niet in de top vijf meest geliefde branches voor. Studenten werken het liefst in de detailhandel en in de horeca. Scholieren kijken het eerst naar het salaris als ze voor een bijbaan moeten kiezen. Ook leuke collega’s staan op het wensenlijstje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-07T06:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.