Managed hosting door True

Nieuwste versie OS X van Apple in winkel

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple is beschikbaar. MacOS X 10.3 (ook bekend onder de naam Panther) kent een fors aantal uitbreidingen.

Het nieuwe besturingssysteem is eind vorige week in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland in verkoop genomen. Een aantal Apple-winkels (waaronder Mac House in Woerden en het Apple Centre Stationsplein in Rotterdam) openden speciaal voor deze gelegenheid op vrijdagavond om 20.00 uur hun deuren en liepen daarmee synchroon met hun Amerikaanse concurrenten.
 
Panther is de opvolger van Jaguar (MacOS X 10.2). Het is de vierde grote update van het besturingssysteem MacOS X in drie jaar tijd (de eerste twee versies van MacOS X heetten respectievelijk Cheetah en Puma).
 
Het nieuwe systeem bevat 150 nieuwe functies. De nieuwe update maakt vooral het navigeren tussen verschillende documenten makkelijker. Met de nieuwe technologie Exposé is het mogelijk om door een druk op de knop alle geopende
vensters netjes naast elkaar te zetten.
 
Ook de Finder is vernieuwd, waardoor het zoeken van bestanden intuïtiever en sneller moet gaan. Er zit een nieuwe sidebar in de Finder die vergelijkbaar is met het navigatiesysteem dat wordt gebruikt in iTunes.
 
Een licentie op het besturingssysteem kost 149 euro. Voor vijf licenties, verzameld in een zogenoemd family pack moet 229 euro worden neergelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kocht 10.3 op Zaterdagochtend enik moet zeggen dat ik het helemaal geinstalleeerd had binnen zo'n twee uurtjes. Het enige proboleem dat ik had was dat ik een nieuwe versie firmware moest installeren, maar daarna ging het als een trein.
Ik werk dagelijks met OS/X en Windows en ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat OS/X superieur is. Ongelofelijk wat je krijgt voor een paar dollars!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.