Managed hosting door True

Red Hat stopt met reguliere Linux-uitvoering

Red Hat zet zijn reguliere Linux-distributie stop ten gunste van zijn Enterprise-uitvoering. Eind dit jaar vervalt zoals gepland de ondersteuning voor versies 7 en 8 en in april volgt de huidige versie 9.

De Linux-distributeur is niet van plan nog een nieuw product te lanceren in de Red Hat Linux-reeks. Dit meldt het in een e-mail aan abonnees van zijn Red Hat Network-ondersteuningsdienst. Deze boodschap is openbaar te lezen op de Newsforge-site (http://www.newsforge.com/software/03/11/03/1657205.shtml).
 
Red Hat meldt het einde van de ondersteuning op zijn website (http://www.redhat.com/apps/support/errata/). Vorige maand kondigde technisch directeur (cto) Michael Tiemann al aan dat Red Hat zich richt op de bedrijfsmarkt en de ontwikkeling van software daarvoor. Daar verdient de softwareleverancier immers meer mee.
 
Om kleinere gebruikers niet in de steek te laten, steunt Red Hat het verzelfstandigde Fedora Project (http://fedora.redhat.com/). Dat openbare ontwikkelingsproject is opgezet door de Linux-distributeur om in samenwerking met de Linux-gemeenschap een desktopbesturingssysteem te (blijven) ontwikkelen. Daarnaast kan dit nieuwe technologie en functionaliteit opleveren die Red Hat dan mogelijk opneemt in zijn bedrijfsuitvoering.
 
Tegelijk met deze bekendmaking komt het bedrijf met een kortingsactie voor Red Hat Network-abonnees die ondersteuning willen behouden. Zij dienen over te stappen naar de Enterprise-software, maar krijgen dan een korting van vijftig procent voor de komende twee jaar op maximaal tien stuks van het besturingssysteem. De distributeur heeft ook een migratie-centrum opgezet (https://rhn.redhat.com/help/rhlmigrationfaq/).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.