Managed hosting door True

Disaster recovery staat in Europa op laag peil

54 procent van de Europese bedrijven beschikt niet over een disaster recovery plan dat de volledige it-infrastructuur dekt. 18 procent heeft zelfs helemaal geen disaster recovery plan.

Het pan-Europese onderzoek werd in het tweede kwartaal van 2003 uitgevoerd door het Engelse onderzoeksbureau Taylor Nelson in opdracht van Unisys. Het bureau ondervroeg 200 bedrijven met meer dan 500 medewerkers. Het onderzoek wees uit dat 67 procent van de cio's het lastig vindt om de kosten van verloren data te berekenen. 77 procent is niet in staat de financiële impact te bepalen van het verwijderen of toevoegen van servers binnen de it-infrastructuur.
 
Dat betekent volgens Unisys dat zij niet in staat zijn de voordelen van consolidatie te berekenen en zo mogelijkheden missen om de kosten terug te dringen. Bijna 30 procent van de cio's geeft aan dat disaster recovery-plannen niet worden getest, zelfs niet voor bedrijfskritieke technologie.
 
"Het onderzoek laat zien dat veel cio's niet nagaan wat er onder de oppervlakte gebeurt en hun it-infrastructuur niet grondig bekijken. De meeste bedrijven maken geen scherpe analyse van de waarde van hun systemen. Zo wordt van te veel servers maar 50 procent van de capaciteit gebruikt, terwijl bedrijven het volledige potentieel van hun technologie zouden moet benutten", zegt Steve Rawsthorn, vice-president marketing bij Unisys Systems & Technology Emea.
 
Tony Lock, analist bij Bloor Research, zegt: "Het is duidelijk dat veel bedrijven er nog niet in geslaagd zijn inzicht te krijgen in de waarde die hun it-infrastructuur heeft voor de zakelijke activiteiten. Een groot aantal organisaties is volledig afhankelijk van hun it-systemen voor het uitvoeren van bedrijfskritieke diensten. Het is essentieel om daar business continuity-plannen voor te hebben die aansluiten bij de eisen van de organisatie. Disaster recovery gaat om mensen, processen en technologie die er samen voor zorgen dat de bedrijfsactiviteiten niet worden onderbroken. Het is van wezenlijk belang dat bedrijven de tijd nemen om vast te stellen wat beschermd moet worden en hoe dat vorm moet krijgen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.