Managed hosting door True

Faillissement Keyware nietig verklaard

Keyware is niet langer in staat van faillissement. De faillietverklaring, zoals het bedrijf had gevraagd, is door het Hof van Beroep nietig verklaard.

De Belgische smart card-producent Keyware werd begin oktober failliet verklaard. Het Brusselse Hof van Beroep heeft het faillissement van de Keyware-dochters Keyware Technologies en Keyware SmartCard Divisions nu nietig verklaard. Zo'n 14 dagen geleden hadden de advocaten van de onderneming dat gevraagd.
 
De rechtstreekse aanleiding voor het faillissement was het feit dat Keyware nog 300.000 euro aan achterstallige RSZ-bijdragen moest betalen, en daar niet toe in staat bleek. Inmiddels konden Keyware Technologies en Keyware Smart Card Division echter een akkoord sluiten over een nieuw terugbetalingsplan.
 
Aandeelhouders Pardel, Jagernaut, Graphicus en Cennini gaven de onderneming de nodige financiële steun door samen 1,6 miljoen euro te storten. Bovendien zou Mercator een obligatielening van 600.000 euro inbrengen in het kapitaal. De verbeterde financiële situatie kon het Hof van Beroep blijkbaar overtuigen om het faillissement nietig te verklaren.
 
Het failliet gaan van Keyware was een slag in het gezicht van de onderneming, zeker omdat het afgelopen zomer eindelijk goedkeuring had gekregen voor zijn betaalterminals voor debet- en kredietkaarten. Het bedrijf kon vanaf augustus dus erkende terminals aanbieden voor debetkaarten (zoals Bancontact/Mister Cash), kredietkaarten (American Express, Visa, Diners Club, Aurora, Mastercard, en Maestro), SIS-kaarten, klantenkaarten en gsm-betaalkaarten. Een markt waarin nog forse groei zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.