Managed hosting door True

Conferentie-organisator IIR in België failliet

IIR, de bekende organisator van conferenties, is in Brussel failliet verklaard. Alle Belgische werknemers zijn ontslagen, en alle geplande conferenties zijn van de agenda geschrapt.

De Belgische poot van het Institute for International Research (IIR) legt de boeken neer. Het bedrijf kampte blijkbaar met financiële problemen, maar wil de omvang van de schuldenberg niet bekendmaken. Hoe dan ook was de IIR groep blijkbaar niet langer bereid om de verlieslatende Belgische activiteiten te ondersteunen.
 
Het is vooralsnog niet bekend of de organisatie België als verloren gebied beschouwd, dan wel mogelijkheden biedt voor de Franse en/of Nederlandse organisaties om hun marktbereik uit te breiden.
 
Zeker is dat alle twintig werknemers op straat komen te staan. Bovendien stopt IIR België alle geplande conferenties, waaronder het 'large-scale event' ITO over it-uitbesteding, dat op 26 en 27 november in Brussel moest plaatsvinden, en waarvoor IIR een rits sprekers van internationale topbedrijven wist te strikken. Alle partners, sprekers en deelnemers aan de geschrapte conferenties worden in de mate van het mogelijke via e-mail verwittigd. Wat er gaat gebeuren met het betaalde inschrijvingsgeld, zal de curator nu moeten uitmaken.
 
IIR is de grootste conferentie-organisator ter wereld, met ruim 35 vestigingen wereldwijd. De onderneming was sinds 1989 actief in België en organiseerde daar jaarlijks een honderdtal conferenties en seminars, gericht op het hoger en middenkader van bedrijven, overheidsdiensten en non-profit organisaties.
 
Naast de afdeling IIR conferences richtte IIR in 1999 een nieuwe afdeling op, IIR training. Die nieuwe cel organiseerde op vraag open trainingen voor bedrijven of opleidingen binnen bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.