Managed hosting door True

Hewlett-Packard laat Alpha EV79 varen

Hewlett-Packard ziet af van de verkleinde Alpha-processor EV79. Het verbetert nu de huidige EV7, wat in de vorm van de EV7z een prestatievooruitgang van 14 tot 16 procent moet opleveren in hetzelfde tijdsbestek.

Dit laat vice-president Rich Marcello, verantwoordelijk voor de bedrijfskritische servers, in een brief weten aan oud-Compaq/Digital-klanten. "Gedurende de vooruitgang van het EV79-proces is het ons, in samenwerking met onze chipleverancier, duidelijk geworden dat de EV79 niet zal voldoen aan onze verwachtingen voor het prestatieniveau en de tijd van lancering", schrijft de topman.
 
Verder loopt HP bijna een jaar vertraging op met versie 3 van zijn Unix-variant HP-UX 11i. Dat besturingssysteem krijgt Trucluster-technologie en AdvFS (Advanced Filesystem) van Compaqs Unix-variant Tru64 (voorheen Digital Unix). 11i versie 3 verschijnt echter pas in de tweede helft van 2005 en niet eind 2004 zoals gepland. De vertraging is deels veroorzaakt door de toevoeging van dynamische partitionering (vPars) aan HP-UX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.