Managed hosting door True

Van der Wielen weg bij Pinkroccade

Hans van der Wielen is afgetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Pinkroccade. De voorzitter had 'verschillen van inzicht' met de rest van het bestuur, zo heeft het automatiseringsbedrijf vrijdag laten weten.

Van der Wielen 'moet wijken' om zijn uitspraken in de internetnieuwsbrief van FEM/DeDag. De ex-voorzitter zegt daarin dat Pinkroccade openstaat voor een overname. De automatiseerder hield hierover vrijdagavond crisisberaad met de raad van bestuur en de raad van commissarissen. Volgens een woordvoerster van Pinkroccade is de voorzitter "in overleg'' vertrokken. Ze benadrukte dat de onderneming zich distantieert van de uitspraken van Van der Wielen.
 
De voorzitter van de raad was teleurgesteld over de negatieve resultaten van de automatiseerder in het derde kwartaal. Met name Groot-Brittannië presteert slecht. "Misschien moeten we ons meer richten op Nederland en minder internationaal", zei Van der Wielen tegen FEM/DeDag. Hij noemde de positie van de automatiseerder in Nederland interessant voor andere, grotere partijen. "Zelf kunnen we onze internationale strategie niet meer uitvoeren. Wellicht kan dat wel als dochter van een ander bedrijf." Hij benadrukte echter dat de automatiseerder niet actief op zoek is naar een overnamekandidaat.
 
Voorlopig wordt Van der Wielens positie binnen de raad van commissarissen overgenomen door C.G.G. Spaan. Deze is al sindst 1990 lid van de raad. In het dagelijks leven is Spaan directeur van Wegener Uitgeverij Midden Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.