Managed hosting door True

Comdex 2003 heeft weinig te bieden

Een aantal uren Comdex beursbezoek brengt onmiddellijk bevestiging van de eerste indruk na de keynote speech van Bill Gates: Comdex 2003 zal heel weinig spectaculair nieuws brengen.

Tijdens zijn keynote speech kondigde Bill Gates al een aantal nieuwe versies van bestaande producten aan: Office 2003, Windows Server 2003, System Management Server SMS 2003, ISA Server 2004. Bij de demo van een aantal van deze producten werd vooral de nadruk gelegd op een gebruiksvriendelijke installatie en configuratie.
 
Innovatief was zeker de demo van Susan Dumais tijdens de sessie van Bill Gates. Gebruikers maken vooral gebruik van informatie die slechts een paar dagen of maanden oud is. Nochtans heeft een aantal studies aangetoond dat gebruikers ook soms willen terug grijpen naar informatie die reeds jaren voordien werd bewaard. Het research project Stuff Ive Seen laat toe om snel informatie, afkomstig van diverse bronnen (Word-documenten, Excel-sheets, e-mail, web pagina's et cetera) terug op te zoeken door middel van slechts één zoekprogramma's. Stuff Ive Seen maakt het gebruik van verschillende zoekprogramma's in dit geval overbodig.
 
De beurs zelf is een wirwar van kleine stands. Van de tentoongestelde producten zijn veel zaken gebaseerd op de usb-, wifi- of Bluetooth-technologie. De doorbraak van deze producten staat vast. Ook het nieuwe databank-product Maxdb van Mysql trekt veel bekijks. Maxdb zou een volledige compatibiliteit met SAP R/3 garanderen. Kortom: Comdex heeft zeker niet de uitstraling van vorige edities. Wellicht zijn er innovatieve zaken te vinden maar ze zitten wat verborgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.