Microsoft benoemt open source-aanvechter

Microsoft heeft vice-president global accounts Jonathan Murray benoemd tot national technology officer (nto) voor Europa. Daarbij neemt hij het op tegen open source.

De nieuwe nto-functie omvat verkooptaken, contacten met overheden en - daaruit voortvloeiend - evangelisatie van Microsoft-producten tegenover open source-software. De topman is gestationeerd in Zürich (Zwitserland) en moet met name de relatie met de publieke sector verbeteren.
 
Murray is in de praktijk al enkele jaren bezig op dit vlak. Hij onderhandelde in 2000 al met de Jordaanse minister van Economische Zaken over een overeenkomst voor het gebruik van Microsoft-software. Dat diende ook voor het opzetten van een project voor elektronische overheid.
 
In de Verenigde Staten bestaat de nieuwe functie van Murray al. Zijn evenknie in Azië is technologiedirecteur (cto) Peter Moore, die tot voor kort nog wereldwijd vice-president verkoop en marketing was voor Microsofts thuis- en amusementsdivisie die computerspellen en spelmachine X-Box omvat. Hij stapte in januari dit jaar over van spellenontwikkelaar Sega.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.