Managed hosting door True

Microsoft blijft rechtszaken staten schikken

Microsoft zet zijn strategie voort om rechtszaken te schikken. De rechter heeft zijn voorlopige goedkeuring gehecht aan een schikking in de consumentenaanklacht in de staat Tenessee.

Onder de voorwaarden van deze overeenkomst keert Microsoft tegoedbonnen uit aan consumenten die teveel hebben betaald voor bepaalde producten van het bedrijf. De tegoedbonnen zijn vrijelijk te besteden aan hard- en software ongeacht van welke producent of leverancier.
 
Indien er minder dan vierenzestig miljoen dollar aan bonnen wordt geclaimd, schenkt Microsoft de helft van het resterende bedrag aan scholen in Tenessee. Wederom in de vorm van tegoedbonnen. Deze schikking is qua voorwaarden - inclusief de scholen - gelijk aan de andere schikking die Microsoft de laatste tijd heeft getroffen.
 
De Windows-leverancier heeft vorige week zijn schikking in de staten Noord- en Zuid-Dakota rondgekregen. Hierbij betaalt het 18,33 miljoen dollar in tegoedbonnen. Deze twee schikkingen waren eind vorige maand al aangekondigd samen met die in Tenessee en Noord-Carolina, Kansas en het District van Columbia (DC). De twee laatstgenoemde hadden toen al voorlopige goedkeuring van de betrokken rechtbanken gekregen. In totaal gaat het om ongeveer tweehonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.