Belgische overheid wil lightversie breedband

Het aantal breedbandverbindingen groeit in België trager dan in andere landen. Staatssecretaris Vanvelthoven en minister Van den Bossche willen dat internetbedrijven een 'lightversie' van hun breedbandverbindingen gaan aanbieden.

Peter Vanvelthoven, de staatssecretaris voor Informatisering van de Staat, en minister van Consumentenzaken Freya Van den Bossche vrezen dat België anders een te grote achterstand oploopt in breedbandpenetratie. In Nederland zijn de internetaanbieders al enige tijd actief met 'lightversies' van adsl. De Belgische bewindvoerders haalden hun idee dan ook uit ons land, waar zo'n versie met minder bandbreedte beschikbaar is voor 19 euro per maand. Ze zijn ervan overtuigd dat deze aanpak ook in hun land zijn vruchten zal afwerpen.
 
België doet het op zich niet slecht op het vlak van breedbandpenetratie. Het staat wereldwijd op de zesde plaats en Vlaanderen zelfs op de vierde. Een kwart van de Belgische gezinnen beschikt over een breedbandverbinding met het internet (via kabel of adsl).Uit cijfers van Ispa, de vereniging van Belgische internetbedrijven, blijkt echter dat de groei van breedband in België vertraagt tegenover het buitenland.
 
In België kost een breedbandverbinding ongeveer 40 euro per maand, en dat is volgens Vanvelthoven en Van den Bossche voor veel mensen nog te hoog. Lightversies van 20 euro per maand moeten ook hen over de streep trekken.
 
Bij Belgacom zegt topman Didier Bellens dat de invoering van adsl-light wordt onderzocht. Telenet is minder vooruitstrevend. " We houden de marktevolutie in het oog." Beide bedrijven verklaren overigens geen groeivertraging van breedband te zien. "We verkopen nog altijd grote volumes. Omdat de basis groter is, wordt de procentuele stijging echter kleiner", zegt Telenet-baas Duco Sickinghe in een reactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

't wordt stilaan tijd dat die "light" versie er komt. Voor 20€ per maand ben ik bereid om bedrijfsonzeker breedband te installeren. Nu kost dat minstens 40e en de bedrijfszekerheid is erbarmelijk slecht!

Pff ier in belgie zijn we allemaal niet an die light dinges.. als we iets nemen vandeneerste keer rap en zwaar genoeg :p

Hé Belgen,
in Nederland hebben wij miljarden "light-versies"
van het beroemde Belgische "Atomium"
:�)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.