Managed hosting door True

Onderhuidse chip kan kredietkaart vervangen

Het Amerikaanse bedrijf Applied Digital Solutions (ADS) ontwikkelde een microchip die als kredietkaart kan dienen. De chip wordt onderhuids geïmplanteerd.

Het gaat om een 'radio frequency identity tag' (rfid), die de drager identificeren wanneer hij of zij geld wil opnemen. De chip meet 12 bij 2,1 millimeter en moet onder plaatselijke verdoving direct onder de huid van de arm worden geplaatst. Volgens ADS-woordvoerder Matthew Cossolotto, die zelf zo'n 'Veripay'-chip liet implanteren, biedt de onderhuidse kredietkaart het voordeel dat hij niet verloren of gestolen kan worden.
 
Toch is de veiligheid van dit systeem niet gegarandeerd. De fid-chips zenden het identificatienummer namelijk uit via radiosignalen, die door dieven onderschept kunnen worden. Bovendien bestaat ook het gevaar dat de chip door snoodaards uit de huid wordt gesneden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja, dit staat inderdaad al in de bijbel beschreven. Als je het zo bekijkt, kunnen wewel prberen ons er tegen te verzetten, maar zal het er ook echt wel van komen (binnen 6,66 jaar voor alle westerlingen denk ik haha).
Ik zal er nooit aan mee doen. Ik zorg er gewoon voor dat ik teen die tijd voldoende goederen zal hebben, zodat ik wat te ruilen heb voor voedsel :-) Kijk maar naar de 2e wereldoorlog, de enige manier nog aan eten te komen was ruilen of diensten aanbieden, dit zal ook de enige manier worden voor mensen die in de toekomst geen merkteken op hun lichaam willen. Irisscan is wellicht toch fraudegevoelig, immers fraudeurs kunnen contactlenzen maken met iemand ander's scan...... de chip komt er aan! Mijn huisdieren zijn gechipt, ik zal dat nooit worden.

Grote groepen mensen komen vaak onafhankelijk van elkaar tot dezelfde conclusie.
Hoop dat het niet waar is.

En geloof mij, de onderhuidse chip brengt niets dan welvaart, geluk en efficiëntie. En wie wil de vooruitgang
nou ophouden ?
Het Ministerie van Waarheid
G. Orwell

Ik heb al enkele keren met de mensen van ADS gesproken en vorige week heb ik een presentatie van de CEO bijgewoond. Uiteraard kan de chip uit het lichaam worden verwijderd door kwaadwillenden, maar ADS garandeert dat de chip uitgeschakeld en onbruikbaar wordt wanneer deze ook maar een fractie van een seconde geen lichaamstemperatuur meet.
De chips worden al op vrij grote schaal gebruikt voor medische toepassingen, waarbij het ID nummer is gelinkt aan het medische dossier van de drager. ADS claimt dat hiermee levens worden gered, omdat kritieke data in levensbedreigende situaties direct voorhanden is voor het verplegend personeel. Ik ben van mening dat ADS het hierbij moet houden en geen financiële of andere toepassingen moet gaan promoten. De nieuwe en nog kleinere versie van de chip zou zelfs GPS ondersteunen...
ADS ontleent haar bestaansrecht aan haar succes in de vee-sector, maar hopelijk zien ze tijdig in dat mensen niet als vee willen worden behandeld. Hun eerste contracten voor de menselijke chip die zijn binnengehaald in Rusland, Colombia en Venezuela, of all places, roepen overigens ook vraagtekens op.

Hete post, eigenlijk brengt Leon het beter dan ik onder woorden ik in zijn reactie op 2 december, baal zelf van m'n woordgebruik. Roboter is een discussielid op dit platform die volgens mij wel eens verwijst naar robotgedrag van mensen. Als je jezelf laat nummeren dan reduceer je jezelf ook tot een nummer en laat je je benaderen cq behandelen als een nummer maar dat ben je niet, je bent een persoon. Bovendien is een dergelijke controle op mens en maatschappij door zo'n nummering in die zin riskant dat die controle gecentraliseerd kan en gaat worden maar er zijn altijd individuen en groepen mensen die aan de andere kant van het lijntje staan, die dus die controle in handen hebben. Wie zegt dat het NIET zal gebeuren dat op een dag de verkeerde personen de touwjes in handen blijken te hebben. En dat is m.i. het punt.

Dit is wat in de bijbel staat (Openbaring 13:16 en 17):
....
16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten,
de rijken en de armen de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd,
17 en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.
...
Ik zeg niet dat die rfid chip het teken van het beest is, of een voorloper daarvan, dat moet ieder voor zichzelf maar uitmaken. Maar ik vind het op z'n minst opvallend te noemen dat iemand 2000 jaar geleden zoiets heeft kunnen opschrijven.

Het gaat langzaam de goede kant op. De goede kant op voor degenen die koste wat kost heerschappij willen hebben over alles wat beweegt en ademt op deze planeet. Het is een ontwikkeling die al jaren aan de gang is en voornamelijk gevoed en aangestuurd wordt door de US, the new global power, die ALLES zal doen om heerschappij te houden en te vermeerderen. Het is als een grote jongen die niet meer klein KAN zijn en niet KAN verliezen en ALLES in het werk steld om groot te BLIJVEN. Heb je dat nooit meegemaakt op de lagere school, die ene grote bullebak waar iedereen bang voor was en die de zwaksten in de klas te grazen nam...???? Doe jij wat tegen deze grote bullebak...?? Ik was een vriend van zo'n bullebak en het vervulde mij van vrees, jalouzie en boosheid en OPSTANDIGHEID...elke keer als hij die zwakke op z'n flikker gaf. Wat bleek het was maar gewoon iemand van vlees en bloed, en toen ik hem een keer een rot trap verkocht op straffe van een goed pak op m'n sodemieter, toen zag ik even een flikkering in zijn ogen van zwakte....
Doe iets voor het te laat is en we allemaal zo'n chip hebben, trouwens is het raar dat juist grote bedrijven in de US hier laatst aan begonnen zijn....en het ons OPDRINGEN....????
Mijn opa zei altijd ..Het gevaar komt uit het oosten (China) maar hij had het verkeert .... HET gevaar komt uit het Westen....Total Command, Global Dominium, en jij en ik een chip in je reet.....!!!!!!

Hey Joris, waar heb jij het over...?
-
Kan het niet gewoonweg met de Iris van iemands oog, dan heb je ook geen PIN-code meer nodig, en hoef je niets te implanteren. Je kan heel makelijk de "iris" binden aan een algoritme, daar kun je tenslotte miljoenen varianten op verzinnen. Dit kan tevens dienen als paspoort, rijbewijs, credit-card, SoFi-nummer, banknummer..., en ga zo maar even door.
-
Waarom allemaal zo moeilijk doen, als het er al in het lichaam zit?
En voor die enkelen die geen "iris" hebben, geef je een geïmplanteerde chip.
-what's the point?-

Het klinkt allemaal natuurlijk makkelijk: nooit je kreditcard verliezen, maar (veel) veiliger is het niet. Pincode? Gewoon opschrijven, niemand kan m'n creditcard jatten.
Speciaal omdat iedereen denkt dat het veiliger is, zal men minder controleren en zal er daardoor meer grote fraude kunnen gebeuren.
Ofwel: de "kleine" crimineel kan minder, voor de "grote" crimineel wordt het eenvoudiger.
Hiernaast vraag ik me af waarom een mens ondergeschikt gemaakt wordt aan een systeem in plaats van andersom: er zijn genoeg systemen die biometrisce kenmerken kunnen herkennen, dus een chip is als zodanig helemaal niet nodig (alleen extra makkelijk om koopgedrag en geldstromen te kunnen volgfen)

Ook al gaat deze ellende in de toekomst uitkomen, gohverdomuh, in de bijbel wordt al minstens 2000 jaar gesproken over 666 oftewel een nummer op je hand, je hasses en als je wil je klot' . Roboter, waar blijf je met je gouwe commentaar!!!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.