Managed hosting door True

Rechter beveelt SCO bewijs te tonen

IBM heeft een eerste overwinning geboekt in de door SCO aangespannen rechtszaak om Linux. De rechter beveelt de aanklager binnen dertig dagen zijn bewijs te tonen.

SCO weigerde tot op heden zijn kaarten op tafel te leggen. De Unix-erfgenaam heeft op zijn gebruikersbijeenkomst in Las Vegas eerder dit jaar voor het eerst enkele stukken Unix-broncode getoond die ook aanwezig zouden zijn in Linux. Dat gedeeltelijke bewijs is sindsdien uitgeplozen en grotendeels ontkracht; de bewuste code zou niet van SCO zijn of zelfs oorspronkelijk uit BSD komen.
 
Rechter Dale Kimball verplicht SCO nu om twee bewijscategorieën te overleggen. De eerste is een overzicht van de code in Linux waar het bedrijf eigendomsrechten op claimt én een uitleg van de aard van die rechten. De tweede categorie is een gedetailleerd overzicht van de vermeende schendingen die IBM zou hebben gepleegd op die rechten. De federale rechter houdt 23 januari een nieuwe hoorzitting om te bepalen of SCO het gerechtelijk bevel heeft uitgevoerd.
 
IBM reageert tevreden op het nu genomen besluit van de rechter. Woordvoerders stellen dat het bedrijf al die tijd al heeft gezegd dat SCO geen bewijs heeft getoond om zijn claim te ondersteunen. SCO's aanklacht zou dan ook een slinkse methode zijn om bewijs te kunnen vergaren middels de verplichte documentenuitwisseling voorafgaand aan een rechtszaak.
 
SCO reageert met de mededeling een of meer nieuwe claims wegens auteursrechtenschending in te dienen. Dit doet het in de nabije toekomst, aldus woordvoerder Blake Stowell. SCO kon tot voor kort geen claims indienen over auteursrechten aangezien het nog moest kortsluiten met Novell wie die rechten nu eigenlijk bezit.
 
Novell stelde namelijk nog een deel van de rechten te hebben behouden toen het de Unix-boedel verkocht aan SCO. Laatstgenoemde kwam in juni met documenten waaruit blijkt dat de oorspronkelijke verkoop naderhand is gewijzigd om ook alle auteursrechten te omvatten. Bewijs van schendingen daarvan zijn tot op heden echter evenmin onthuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat werd tijd, meneer of mevrouw achter "Hete Post?" Gezien uw eerdere postings op Computable zou ik graag een heldere uitleg willen zien van de kern van de zaak van deze lawsuit van SCO tegen IBM want ik snap het niet helemaal. Zoudt u dat eens voor me willen doen?

Hè, hè... eindelijk...,
Het werd tijd !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.