Toch een december-lapmiddel van Microsoft

Microsoft heeft deze week toch een lapmiddel uitgebracht. Begin deze week meldde het in december geen lapmiddelen te brengen, ondanks de belofte een maandelijkse routine te hanteren.

Het nu uitgebrachte lapmiddel valt in de categorie kritische beveiligings-patches. Microsoft heeft enkele maanden geleden zijn categorie-indeling gewijzigd, waarbij diverse voorheen-kritische lapmiddelen voortaan in de nieuwe categorie 'aanbevolenupdates' vallen. Hiermee daalt dus het aantal kritische lapmiddelen.
 
De deze week plotseling verschenen lapmiddel is voor een fout in de Frontpage Server Extensions, een Microsoft-uitbreiding op de web-standaard html. Een beveiligingsbulletin met informatie over die fout is al meer dan een maand geleden verschenen, maar een lapmiddel voor Windows XP bleef vooralsnog uit. Microsoft verklaart dat bulletin en lapmiddel samen hadden moeten verschijnen, maar dat een fout in het Windows Update-systeem dit heeft verhinderd. De oplossing voor Windows 2000 is begin november uitgekomen.
 
Het lapmiddel is overigens alleen van kritiek belang voor Windows 2000- en XP-computers die de Windows Sharepoint Services 2003 hebben geïnstalleerd. Die software is onder meer nodig voor het ontsluiten van extra functionaliteit in het nieuwe Office System 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor deze patch is binnenkort natuurlijk een patch beschikbaar.

Gelukkig, ik maakte me al ongerust

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.