Checkpoint koopt Zonelabs voor verbreding

Checkpoint Software legt 205 miljoen dollar neer voor de overname van Zonelabs. Deze aankoop moet het bereik van de firewallleverancier verbreden.

Checkpoint heeft het met name voorzien op SSL (Secure Socket Layer) VPN's (Virtual Private Networks) en de beveiliging van zogeheten eindpunten, ofwel de computers van eindgebruikers. De leverancier van zware firewalls voor het bedrijfsleven bevindt zich met zijn huidige productbereik aan de periferie van bedrijfsnetwerken.
 
Ceo Gil Schwed zegt dat Zonelabs als een aparte divisie blijft bestaan en diens eigen merknaam behoudt. De Zonealarm-firewalls voor desktops - tevens verkrijgbaar in een lichte, gratis variant - vormen een belangrijk deel van Checkpoints productplannen voor het komende jaar, verklaart president Jerry Ungerman. Zonelabs begaf zich sinds kort met zijn Integrity-software ook op het gebied van zware beveiligingssystemen. Dit omvat een firewall, antivirusbescherming en lapmiddelenbeheer.
 
Het overnamebedrag van 205 miljoen dollar bestaat voor 113 miljoen uit contanten. Het restant wordt in aandelen betaald. Daarnaast neemt Checkpoint het personeelsaandelenplan van Zonelabs over om de koop te beklinken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.