Managed hosting door True

Oud-Sun-coo Zander neemt leiding bij Motorola

Voormalig Sun Microsystems-coo Ed Zander duikt op bij Motorola waar hij de rol van ceo op zich neemt. Dit blijkt uit rondgaande berichten, die Motorola nog moet bevestigen.

Woordvoerders van het communicatiebedrijf hebben nog geen officiële mededeling hierover gedaan, maar verwachten dit deze week nog te doen. Zander neemt de rol over van Christopher Galvin, kleinzoon van Motorola-oprichter Paul Galvin. Eind september maakte de huidige ceo bekend op te stappen. Dit vanwege een clash met de directieraad (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d42jb3bf.htm).
 
Vorige maand werd weer bekend dat Galvin gedeeltelijk aanblijft: in een adviserende rol voor diezelfde directie waar hij mee overhoop ligt. Critici vragen zich af wat voor advies de aftredende ceo kan geven en of de raad zich er überhaupt iets van zal aantrekken. De cynische conclusie lijkt dan ook dat het adviseurschap simpelweg een vorm van een gouden handdruk is.
 
Motorola lijdt al geruime tijd onder afnemende omzet, sterk krimpende marges en heeft inmiddels flink wat ontslagen doorgevoerd. In oktober maakte het bekend zijn chipdivisie af te stoten. Aan oud-Sun-topman Zander straks de taak de boel op orde te brengen. Hij was in de race samen met Motorola-president Mike Zafirovski.
 
Zander stapte in 2002 op bij Unix-serverleverancier Sun, waar hij de nummer twee was naast Scott McNealy. Zander is aansluitend als partner toegetreden tot investeringsmaatschappij Silver Lake Partners. McNealy krijgt tot op de dag van vandaag nog vragen of en wanneer hij een opvolger voor zijn oud-adjudant aanneemt. De Sun-topman stelt echter dat reeds gedaan te hebben met de overgang naar een breder bestuursteam, kort na het vertrek van Zander.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.