Microsoft herziet ontwikkeling Windows-kern

Microsoft gooit de ontwikkeling van Windows op de schop: het schept een apart team voor de kern van zijn besturingssysteem. Dit doet denken aan de opzet van de ontwikkeling van Linux.

Deze nieuwe groep, Core Operating System Division (Cosd) genaamd, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en testen van de Windows-kern en nieuwe technologieën daarvoor. "De bedoeling is dat de kern wordt gebruikt door de server- en client-divisies die Windows ontwikkelen", verklaart Windows-oudgediende Brian Valentine die de leiding krijgt over de nieuwe divisie.
 
De verschillende Windows-takken nemen die kern en bouwen er op voort voor verschillende typen van het besturingssysteem. Dit omvat naast de server en de client ook nieuwe varianten als de taakspecifieke webserver- en nas-uitvoering en hardwarevormen als de Tablet PC. Microsoft gaf midden dit jaar al een aanzet tot de modulaire toekomst van zijn pc-besturingssysteem (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d24jb3ps.htm).
 
Het softwarebedrijf haalt hiermee zijn ontwikkelaars en zijn productmensen uit elkaar. Woordvoerders ontkennen dat deze stap consequenties heeft voor de lancering Longhorn, de volgende versie van Windows. "Dit is geen verklaring over het tijdschema voor Longhorn, maar over de manier waarop wij onze producten maken", aldus Valentine.
 
Het huidige Windows Server-team wordt nu in de server- en hulpmiddelendivisie geschoven, die geleid zal worden door Eric Rudder. De huidige vice-president van de server- en hulpmiddelentak, Bill Veghte, krijgt een nieuwe rol. Hij wordt hoofd verkoop voor Noord-Amerika en rapporteert in die functie aan algemeen verkoopbaas Kevin Johnson.
 
Ondertussen krijgt Bob Muglia de verantwoordelijkheid voor de serveruitvoering van Windows. Will Poole, die de client-uitvoering overziet, behoudt die functie, maar valt voortaan direct onder Microsoft-veteraan Jim Allchin, die groupsleider is van Microsofts platform-activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.