Global Crossing keert Chapter 11 de rug toe

De Aziatische communicatiereus Singapore Technologies Telemedia heeft voor 250 miljoen dollar een meerderheidsbelang in Global Crossing gekregen. Daardoor heeft de onderneming geen bescherming van Chapter 11 meer nodig.

Singapore Technologies Telemedia krijgt voor de geïnvesteerde 250 miljoen dollar een belang in Global Crossing van 61,5 procent. Daarnaast heeft de Aziatische telecommunicatiereus een extra 200 miljoen dollar neergelegd om de resterende schuldvordering van de vroegere crediteuren af te betalen.
 
Zowat een jaar geleden werd na de toekenning van bescherming tegen crediteuren onder Chapter 11 een herstelplan goedgekeurd. Dit plan bracht de schuldenlast terug van ooit 11 miljard dollar naar 200 miljoen dollar nu. Nu deze zijn overgenomen door de meerderheidsaandeelhouder, kan de telecomdienstverlener weer zonder gerechtelijke bescherming verder.
 
Global Crossing verwacht heel veel van zijn voice over ip-aanbod (voip), dat dit jaar goed zou zijn voor 17 miljard belminuten, 15 maal zoveel als in 2001. Volgens de onderneming is hun totale ip-verkeer in die periode met 700 procent toegenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.