Unisys presteert naar behoren in barre tijden

Unisys heeft in het tweede kwartaal van 2003 de winst flink zien toenemen. Ook de omzet nam naar verwachting toe. Vooral de verkoop van de ES7000-servers gaat op rolletjes.

De nettowinst over het tweede kwartaal kwam uit op 52,5 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2002 bedroeg de nettowinst 42,2 miljoen dollar. De omzet steeg met 5 procent naar 1,43 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 1,36 miljard dollar. "Wij blijven presteren in een periode waarin ict-uitgaven onder druk staan", zegt Unisys-ceo Lawrence Weinbach.
 
"Door ons te blijven richten op onze strategie om toegevoegde waarde te bieden en door selectief te zijn bij de kansen die we zien, lukt het ons de financiële doelen voor het kwartaal te behalen. Wij bereikten de groei in de winst per aandeel ondanks aanzienlijk lagere pensioeninkomsten, die 8 miljoen dollar bedroegen, ten opzichte van 34 miljoen in dezelfde periode vorig jaar."
 
"Ik ben vooral tevreden over de prestaties binnen onze dienstverleningsactiviteiten waar de omzet met 12 procent toenam en waar we goede vooruitgang boekten in de kerngebieden uitbesteding, consultancy en systeemintegratie. Onze uitbestedingsactiviteiten lieten dubbele groeicijfers zien nu we profiteren van een groeiende klantenkring en we grootschalige contracten aan het uitrollen zijn. We zagen tevens groei in consultancy en systeemintegratie, evenals in grootschalige beveiligingoplossingen."
 
"We boekten verder vooruitgang in onze technologieactiviteiten, waar onze doelstelling vooral gericht is op het vergroten van de verkoop en het marktaandeel van de op Intel gebaseerde ES7000-servers", zegt Weinbach "Hoewel de technologiemarkt in het algemeen zwak is, groeide de omzet in ES7000-servers meer dan 50 procent in het kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Dit kwartaal is het vierde opeenvolgende met dubbele groeicijfers in de verkoop van ES7000-servers."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.