Data Direct overgenomen door Progress Software

Progress Software is akkoord gegaan met overname van vrijwel alle bezittingen en bepaalde dochterondernemingen van Data Direct Technologies. Met de overname is 73,5 miljoen euro gemoeid.

Data Direct is gespecialiseerd in op standaarden gebaseerde data access componenten voor softwareontwikkelaars. De overnameprijs wordt, na aftrek van liquide middelen en na bepaalde aanpassingen van de balans, geschat op 73,5 miljoen euro in contanten. Verwacht wordt dat het nieuwe bedrijf direct een positieve cashflow heeft, in het eerste jaar verwaterde inkomsten genereert en daarna winst gaat boeken. Exclusief afschrijving van de aangekochte immateriële activa en eenmalige kosten in verband met de overname, wordt verwacht dat de overname direct winstgevend is.
 
"Progress Software Corporation (PSC) stelt zich ten doel een leidinggevende positie in te nemen op alle markten die het bedrijf bedient", zo verklaarde Peter Jansen, directeur van Progress Software Nederland. "Data Direct vormt een aanvulling op onze bestaande activiteiten en voegt een extra winstgevende organisatie toe. Het versterkt ook onze leidinggevende positie op het gebied van technologie, die de basis is van ons succes."
 
"Deze overeenkomst is voor alle partijen gunstig", aldus Steve McClure, vice-president research bij de Software Research Group van IDC. "Progress is een gezond bedrijf en is op weg om een belangrijke nichemarkt te gaan domineren. Data Direct krijgt de ondersteuning van een veel grotere onderneming. Deze twee bedrijven passen zeer goed bij elkaar omdat zij hetzelfde bedrijfsmodel hebben: ze leveren essentiële technologie aan andere softwareontwikkelaars die daarmee hun werk kunnen vereenvoudigen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.