Gates spreker op beveiligingsconferentie

Microsoft intensiveert zijn inspanning om de eigen producten en internet veiliger te krijgen. Bill Gates spreekt hierover op de RSA-conferentie in februari.

Het is nog niet bekend waar Microsofts hoofd software-ontwikkeling het in zijn toespraak over zal hebben. Recent werd bekend dat in Service Pack 2 van Windows XP vooral de beveiliging van het besturingssysteem aangepakt zal worden. Deze verbetering wordt pas na de zomer verwacht.
 
Gates heeft nog niet eerder gesproken op een RSA-conferentie, dat een belangrijk evenement is op de agenda van ict-beveiliging. Het onderwerp beveiliging wordt steeds belangrijker voor Microsoft. Gates heeft sinds begin vorig jaar via het 'thrustworthy computing initiative' het onderwerp zelf tot topprioriteit gemaakt.
 
Microsoft-producten zijn vaak het slachtoffer van netwerkaanvallen. Daarnaast wil het concern internet veiliger maken. Ook is het concern meer geld kwijt aan beveiliging, doordat de kosten voor ontwikkeling van - en nazorg voor - producten oplopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.