Motorola bevestigt aantreden Zander

Motorola bevestigt de berichten dat voormalig Sun Microsystems-coo Ed Zander aantreedt als ceo. De Sun-veteraan werd al genoemd als beoogde voor die post.

Motorola maakt nu officieel bekend (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i5103rll.htm) dat Zander op 5 januari de functies van ceo en voorzitter van de directieraad op zich neemt. Hij is unaniem verkozen door de raad. Eind september maakte huidige ceo Christopher Galvin bekend op te stappen vanwege een verschil van mening met de directieraad over de te varen koers.
 
John Pepper, hoofd van de commissie die kandidaten voor de ceo-post moest selecteren, zegt nu dat Motorola-president Mike Zafirovski van meet af aan een sterke kandidaat was. Zander genoot echter de voorkeur. Die Sun-oudgediende zegt Motorola-kenner Zafirovski te willen behouden als rechterhand. "Ik zou graag ons tweeën dit bedrijf zien runnen. Er ligt veel werk voor ons en ik heb geen moeite om me dat voor te stellen als een tweemans klus", aldus Zander.
 
Zafirovski was openlijk uit op de ceo-functie en uit nu zijn teleurstelling. "Ik vind het heel jammer, maar ik kan tegelijkertijd wel kijken naar Eds rijke ervaring en ik ben onder de indruk van het werk van de selectiecommissie", verklaart de Motorola-topman diplomatiek. Hij is nu drie jaar in dienst bij het communicatiebedrijf en werkte daarvoor bij General Electric.
 
In de afgelopen drie jaar heeft Motorola weer winst weten te maken, maar het heeft recentelijk enkele deadlines voor productlanceringen en -leveringen gemist. Analisten speculeren dat de directieraad een deel van de verantwoordelijkheid hiervoor bij Zafirovski legt en hem daarom hebben gepasseerd voor de ceo-functie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.