Managed hosting door True

Compuware en BEA versterken samenwerking

Compuware en BEA Systems breiden hun alliantie met betrekking tot product ontwikkeling en integratie uit. Compuware's OptimalJ wordt geïntegreerd met BEA's Weblogic Workshop 8.1.

Met deze alliantie bieden Compuware en BEA een uitgebreide en model gedreven ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars van diverse ontwikkelingsniveaus J2EE applicaties kunnen bouwen, integreren, testen, implementeren en beheren. De samenwerking gaat een aantal verbeteringen bevatten voor Compuware OptimalJ dat business componenten genereert zoals Java controls voor BEA Weblogic Workshop 8.1, alsook op maat gemaakte implementatie parameters voor betere performance. Op dit moment ondersteunt OptimalJ Weblogic Server 8.1 als een geïntegreerde testomgeving en implementatie platform voor applicaties die ontwikkeld zijn met OptimalJ. Eind januari 2004 is het service-pack beschikbaar voor OptimalJ klanten.
 
"De complexiteit van applicaties wordt steeds groter waardoor organisaties op zoek gaan naar oplossingen die de productiviteit van ontwikkelaars vergroten en de kwaliteit verbeteren. Deze evolutie zal zeker een sterke invloed hebben op de markt voor alternatieve en geavanceerde ontwikkeloplossingen die gebruik maken van model gedreven methodes, geïntegreerde patternondersteuning en rijkere structuren", zegt Thomas Murphy, senior program director van de Meta Group. "Organisaties die model gedreven enpattern-based ontwikkelstructuren en -oplossingen gebruiken, kunnen aanzienlijke productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen realiseren voor hun gehele team van ontwikkelaars."
 
OptimalJ en Weblogic Workshop 8.1 zijn specifiek ontworpen om bedrijven te helpen de complexiteit van J2EE applicaties te overwinnen. Beide tools vertegenwoordigen verschillende, maar toch aanvullende ontwikkelmethodes. BEA WebLogic Workshop biedt applicatie en J2EE ontwikkelaars een visuele ontwikkelingsstructuur, terwijl Compuware OptimalJ patronen implementeert waarmee ontwikkelaars business modellen automatisch kunnen vertalen naar functionerende applicaties.
 
Met de nieuwe productintegratie kunnen architecten en ontwikkelaars OptimalJ gebruiken om modellen te maken van hun applicaties, om de modellen te vertalen naar functionerende applicatie componenten zoals Enterprise Java Beans (EJB) en om de componenten automatisch te converteren naar Java controls voor Weblogic Workshop 8.1. Applicatieontwikkelaars die samengestelde applicaties bouwen, kunnen decontrols vervolgens gebruiken voor integratie of portaal projecten, voor op maat gemaakte applicaties, of als conversie middel om componenten om te bouwen tot Webservices.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.