SCO boekt verlies door advocatenloon

SCO heeft zoals verwacht een verlies geboekt in zijn vierde kwartaal. Het nettoverlies van 1,6 miljoen dollar komt grotendeels voort uit een betaling aan SCO's advocaten.

Die betaling bedroeg ruim 9 miljoen dollar en was voor de lopende rechtszaak tegen IBM en voor juridisch advies betreffende mogelijke andere aanklachten. SCO had zonder die loonsuitkering naar eigen zeggen een winst van 7,4 miljoen dollar behaald. In het vierde kwartaal vorig jaar bedroeg het verlies nog 2,7 miljoen dollar. De omzet is vergeleken met diezelfde periode gestegen van 15,5 miljoen toen naar 24,3 miljoen dollar nu.
 
Volgens SCO is 10,3 miljoen van de nu geboekte omzet afkomstig van zijn SCOsource licentie-divisie. Die tak is begin dit jaar opgezet om licentie-inkomsten uit Unix- en Linux-technologie te vergaren (http://www.computable.nl/artikels/produkt3/i0503rcs.htm). Sun Microsystems en Microsoft zijn publiekelijk bekende licentie-nemers. De overige 14 miljoen dollar omzet komt uit de Unix-producten en diensten die SCO van oudsher levert.
 
Voor het hele boekjaar 2003 heeft SCO 5,3 miljoen dollar winst behaald, vergeleken met een verlies van 24,9 miljoen in 2002. De winst zou dit jaar zonder juridische kosten op 14,3 miljoen uit zijn gekomen. De omzet bedroeg 79,3 miljoen dollar, vergeleken met 64,2 miljoen in boekjaar 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.