Ict-industrie klimt in 2004 uit het dal

Volgens de ICT Barometer van Ernst & Young verbeteren de perspectieven voor de ict-industrie voor volgend jaar structureel. Uit twee metingen blijkt dat het dieptepunt voor hard- en software en dienstverlening nu is bereikt.

Ernst & Young (E&Y) stelt op grond van haar tweemaandelijkse onderzoek dat volgend jaar de bestedingen van opdrachtgevers in de ict-industrie weer stijgen. Deze ontwikkeling vertaalt zich met name in een stijging van omzetten in hard- en software en een vermoedelijk einde aan de omzetdaling bij externe dienstverleners.
 
Zowel de meting in september als die van jongstleden november geeft aan dat de budgetten voor 2004 per saldo zullen toenemen. Traditioneel wordt onder opdrachtgevers in het najaar ook bepaald welk budget voor het komend jaar voor ict wordt vrijgemaakt. Nu blijkt dat één op de drie ondervraagde directeuren en managers bij overheid en bedrijfsleven een stijging van het budget verwacht, terwijl 18 procent van een daling uitgaat.
 
De stijgende budgetten worden met name besteed aan de aanschaf van nieuwe hard- en software. Een groter budget is overigens nog niet meteen goed nieuws voor de externe dienstverleners die dit jaar al een belangrijke teruggang in omzet zagen. Per saldo blijven de bestedingen op dit punt nog teruglopen, maar het extreme karakter van de daling is wel verdwenen. Positieve uitschieter is de sector handel en distributie die zich voorneemt volgend jaar meer externen in te huren. De overheid blijft als opdrachtgever stabiel. In de sectoren productie en industrie en dienstverlening, en met name ook bij de grote bedrijven, is nog een daling te verwachten in de inhuur van externen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Bill Gates:
__ "Zaten we in een dal dan ??"__
wij hebben mede dankzij de activerings methode, een hogere winst geboekt dan ooit tevoren....

Nou heren BJorri & Bert,
dan kijken jullie echt te weinig om je heen, mijn binnenstroom van aanvragen is verdubbeld vergeleken met 2 maanden geleden...

Dit verhaal horen we toch minstenstwee keer per jaar maar van een werkelijke opleving heb ik nog nix gezien.
Bjorri.

Alhoewel ik het met de kop van dit artikel inhoudelijk eens ben, geeft het artikel zelf hieraan geen ondersteuning. Als externe bestedingen ook in 2004 nog teruglopen (zoals in het artikel wordt gesteld), kan je moeilijk concluderen dat we al uit het dal zijn gekropen. Hooguit dat de bodem van het dal nu echt in zicht komt!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.