Ict-uitbesteding in zorg loopt achter

Zorginstellingen houden hun ict-beheer meer in eigen hand dan organisaties uit andere sectoren. Toch groeit de vraag naar uitbesteding, zo blijkt uit een enquête onder ict-managers in de zorg.

Uit een enquête van de Elsevier-bladenICT ZorgenZorgvisieonder de lezers blijkt dat uitbesteding in de zorgsector minder gebruikelijk is dan in andere bedrijfstakken. Zorginstellingen die nog niets uitbesteden, vermoeden dat het te duur is of vinden ict te strategisch om dit bij een ander neer te leggen. In andere sectoren ziet men ict niet als kerncompetentie en moet uitbesteding juist tot lagere kosten leiden.
 
Zorginstellingen die wel ict-activiteiten uitbesteed hebben, geven aan dat ze met deze stap toegang tot nieuwe technologie en beter ict-personeel willen krijgen. Instellingen die uitbesteding overwegen, wijzen prijsstelling en ideeën voor verbetering van dienstverlening als belangrijkste criteria aan. Nemen ze eenmaal dergelijke diensten af, dan zijn vooral technische expertise en een ruim dienstenaanbod van belang.
 
René Vrielink, manager bij het facilitair bedrijf en de automatiseringsafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix, schrijft de groeiende belangstelling voor uitbesteding toe aan het feit dat zorginstellingen bedrijfsmatiger werken. "De zorg voor patiënten wordt steeds meer afhankelijk van de beschikbaarheid van ict-systemen." Het ziekenhuis waar hij voor werkt, koopt nu het beheer van het centrale systeem bij een ander in. Dit jaar breidt het dat uit naar de hele technische infrastructuur, inclusief het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-07T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.